Malzemeler:
- 3,5 çay fincanı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay fincanı yoğurt
- Yarım kahve fincanı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr margarin
- 1 yumurta akı hamura (sarısı üzerine sürülecek)
İç Harcı için;
- 3 orta boy haşlanmış patates
- yarım demet maydanoz
- tuz,pulbiber,karabiber
Yapılışı:
- Öncelikle patatesler haşlanır, küçük ince doğranır ya da rendelernir.
- Tuz ve baharatlar eklenir, maydanoz doğranır eklenir karıştırılır.
- Hamur için bir kapta malzemeler karıştırılır.
- Yoğurulur,cevizden büyük bezelere ayrılır. 3 beze birleştirilir alt taban için..
- 28cm kadar bir tepsiye yaptım ben, taban için büyük parça hamurumu yağlanmış tepsiye koyup ellimle açtım, dilerseniz merdane kullanabilirsiniz.
- Diğer bezelerde normal poğaça gibi yuvarlanır, avuç içinde bastırarak açılır, içine patatesli harçtan koyulup tekrar yuvarlak yapılır.
- Tepsinin kenarlarına poğaçalarımız dizilir.
- Kalan patetesli harcıda, poğaçaların ortasına taban hamurunun üzerine koyalım.
- Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürelim ve 180 derece önceden ısıtımış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pizza dilimi şeklinde keserek servis yapalım..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder