Tam Buğday Unundan Gözleme Yapılışı / Kabaklı Gözleme Tarifi / Gözleme Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı tam buğday unu
- Aldığı kadar su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kabak
- 1 tatlı kasığı tereyağı
- Lor peyniri
- 4-5 dal dereotu
Hazırlanışı:
- Un bir kaba alınır, ortası havuz şeklinde açılır ve oda sıcaklığındaki su yavaş yavaş bir yandan karıştırılırken una eklenir.
- Hamur kıvam aldığında yoğrulmaya başlanır.
- Hamurun yapısına göre un veya biraz su eklenir.
- Hazırlanan hamur 1,2 dakika kadar yoğrulur ve bir kaseye alınır, üzerine temiz bir bez örtülür ve oda sıcaklığında yarım saat bekletilir.
- İç harcı hazırlamak için, kabak rendelenir ve bir tavaya zeytinyağı eklenir, üzerine de kabak eklenir.
- Yaklaşık 3,4 dakika boyunca kabak yumuşayıncaya dek orta ateşte sotelenir ve bir kaseye alınır, içerisine lor peyniri doğranmış dereotu eklenir.
- Hamur 2 parçaya bölünür.
- Hamurun açılması için tezgaha biraz un atılır ve bir merdane yardımı ile hamur yuvarlak şeklinde, yaklaşık 2 yufka kalınlığında açılır.
- Hazırlanan hamurun içine harç eklenir ve ortadan ikiye katlanır.
- Yanları güzelce kapatılır.
- Az yağlı tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder