Orjinal Tiramisu Tarifi için TIKLAYIN...
İtalya’nın Lombardi bölgesinde 16.yy’dan beri süregelen tekniklerle inek sütünden yapılan bu peynir, lezzeti, krema gibi oluşu nedeniyle özelikle tatlıların yapımında kullanılıyor. İtalya’da yapılan Tramisu’ların içinde sadece Mascarpone peyniri var. Taze olarak yenen bu peynir ayrıca meyvaların üstünde çeşitli likörler eşliğinde tüketiliyor. Mascarpone’nin % 55-60’ı yağ ve tazeliğini koruması için muslin torbalarda satılıyor.
Biz bu tarifler için orjinal ürünleri bulamıyoruz veya bulunsa bile aşırı yüksek ücretler ödüyoruz.. O yüzden ya labne peyniri ve hazır kekler ile benzer tarifler yapıyoruz ya da peynir çeşitlerini evde kendimiz üretiyoruz. Buyrun Mascarpone Peyniri Tarifi'ne geçelim;
Malzemeler:
- 1 kg krema (Schlag Sahne)
- 2,5 Yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış )
Yapılışı:
- Çelik tencerenin içine kremayı koyun, karıştırın ve orta ateşte kaynama noktasına gelince yani baloncuklar çıkmaya başlayınca altını kapatın. (Kesinlikle kaynamayacak)
- Limon suyunu ekleyin karıştırın. Krema hemen koyulaşmaya başlayacaktır.
- Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Tencerenin ısısı oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
- Tencere ılınınca kağıt havluyu alın, tencerenin kapağını kapatıp 9-10 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu aşamada hiç karıştırmayın.
- Süre sonunda temiz bir tülbenti süzgeç üzerine koyun, süzgeci de yüksek bir kaba oturtun ve peyniri süzün.
- Tülbenti sıkıca bağlayın ve kabıyla süzgeciyle beraber tekrar buzdolabına kaldırın.
- 7-8 saat sonra mascarpone peyniriniz hazır.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder