Patatesli Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 400-500gr tavuk göğsü
- 2-3 adet biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3-4 orta boy patates
- Sıvıyağ
- tuz, karabiber,kekik,kimyon
Yapılışı:
- Biberleri doğrayıp sıvıyağda kavurun.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları tencereye ilave edin.
- Bir müddet harlı ateşte tavukları da kavurun.
- Tuz hariç baharatları ekleyin.Tuz tavukların geç pişmesine neden olduğu için en son ekleyelim.
- Ayrı yerde patatesleri kızartalım.
- Yanında pilav ya da makarna ile servis yapabilirsiniz.
İsteğe göre soğan, domates, salça, vb. ilave edilebilir bu tarife, size kalmış..
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder