Ispanaklı Poğaça Oktay Usta,Ispanaklı Poğaça Nasıl Yapılır,Fırında İspanaklı Poğaça,Poğaça Tarifi,Ispanaklı Poğaça Tarifi,Ispanaklı Poğaça Yemeği:
Ispanaklı Poğaça İçin Malzemeler:
- Yarım su bardağı "Yoğurt"- Yarım su bardağı "Sıvı yağ"
- 2 çorba kaşığı " Tere yağı"
- 3,5 su bardağı "Yulaflı un"
- 1 paket "kabartma tozu"
- 1 çay kaşığı "Tuz"
- 1 adet "Yumurta"
- 9 yaprak "Ispanak"
- 1 çay kaşığı "Karabiber"
Ispanaklı Poğaçanın Üzeri İçin Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı "Sıvı yağ"Ispanaklı Poğaçanın Yapılışı:
-Ispanağı çok ince bir şekilde kıyın ve üzerine tuz serperek iyice ovun.-Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
-Elinize yapışmayan esnek bir hamur hazırlayın,gerekirse un ekleyebilirsiniz.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
-Üzerine sıvı yağ sürün,200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Not:Aklınıza takılan bir şey olduğunda yorum bölümünden sorabilirsiniz!
Afiyet şifa olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder