Fransız Tostu, Tost Tarifi, Tost Nasıl Yapılır, Reçelli Tost Tarifi, Fıstık Ezmeli Tost Tarifi ve diğer nefis kahvaltılık ve aperitif tarifler Şeften Yemek Tariflerinde...
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1/4 çay kaşığı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı vanilya
- 1/2 su bardağı süt
- 1-2 cm kalınlığında dilimlenmiş ekmekler
- 2-3 çorba kaşığı fıstık ezmesi
- 1-2 yemek kaşığı reçel
- Tereyağı
- Derin bir tabakta iki yumurta, tuz, vanilya ve süt karıştırılır, iyice çırpılır.
- Bir bıçak kullanarak, ekmek dilimlerine sandviç veya tost hazırlarken ki gibi bir ucu bütün kalacak şekilde enine kesik atılır.
- İstediğiniz gibi fazla veya az fıstık ezmesi ve reçel ile ceplerin içini doldurulur. Ekmeğin içine sürün yani ;)
- Bir tavada, bir çorba kaşığı tereyağı eritilir.
- Ekmek dilimleri yumurtalı karışıma arkalı önlü batırılır.
- Sıcak tereyağlı tavada tost ekmekleri altın rengi alana dek kızartılır.
- Diğer dilimler için de aynı işlemler uygulanır.
- Nefis fransız tostu sıcak veya ılık servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder