Nefis Kebereli Hamur Türlüsü Tarifi,Kaparili Hamur Türlüsü Tarifi,Kebereli Hamur Türlüsünün Yapılışı,Resimli Kebereli Hamur Türlüsü Tarifi,Kaparili Hamur Türlüsü Nasıl Yapılır?
Keberli Hamur Türlüsü İçin Malzemeler:
Hamuru İçin Malzemeler:
- 2,5-3 su bardağı un (azar azar eklenecek)- 1 adet yumurta
- 10 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı soğuk su
- Tuz
İçi İçin Sebzeli Harç:
- 200gr kuş başı tavuk- 1 su bardağı mantar
- 1 kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı kebere "kapari"
- 1 tatlı kaşığı toz hardal
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Harcın Hazırlanışı:
-Tavukları tavaya koyarak suyunu çekinceye kadar pişirin.- Tereyağını ekleyin,küçük doğranmış tüm sebzeleri katarak soteleyin.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Baharatları ekleyip karıştırın.
Kebereli Hamur Türlüsünün Yapılışı:
- Unu geniş bir kaba koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin.- Diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
- Hamurun yarıdan fazlasını yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin,hamurun kenar kısımlarından yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
- Ortasını çatalla delip 170 derecede ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar ön pişirme yapın.
- Pişen harcı hamurun içine yayın.Diğer hamur parçasını merdaneyle açın ve harcın üzerine kapatın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dercede altın rengini alıncaya kadar pişirin.
NOT: Resimlerde görüldüğü gibi arzuya göre iki şekilde de yapılabilir!
Aklınıza takılan bir şey olduğunda yorum bölümünden sorabilirsiniz!
Afiyet şifa olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder