Karnabahar Pane Yapılışı;
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 3 adet yumurta
- 1 dilim bayat ekmek
- Ayçiçek yağı
- Zeytinyağı
- Limon
- Un, galeta unu
- Tuz
- Şeker
Hazırlanışı:
- Tuz ve şeker attığınız suya yarım da limon sıkın ve kokuyu alması için bir dilim bayat ekmek bırakın.
- Karnabaharları küçük buketler halinde kesin ve kaynayan suya atın.
- Bir kapta yumurtaları çırpın.
- Karnabaharlar 5 dk haşlandıktan sonra sudan alın, kurutun ve biraz soğutun.
- Karnabaharları sırayla un, yumurta ve galeta ununa bulayın, kızgın ayçiçek-zeytinyağı karışımında kızartın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder