29 Nisan 2014 Salı

KARADUTLU PEKMEZLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ

Pekmezli Karadutlu Kadayıf Tatlısı Yapılışı;



Malzemeler:
  • ½ kg tel kadayıf
  • 1 kase ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 tatlı k karadut reçeli
  • ½ kase pekmez
  • Tarçın

Hazırlanışı:
  • Kadayıfları ayırıp yapışıklığını giderin. 
  • Cevizleri ezip parçalayın, bir kaba alın ve tarçın ekleyip karıştırın. 
  • Ayrı bir kapta tereyağı eritip bir sahanı iyice yağlayın. 
  • Kadayıfı sahana yayın ve üstünü yağlayın. 
  • Cevizi üste yerleştirin ve reçeli üstüne gezdirin. 
  • Bir kadayıf katı daha yayın ve yine yağlayın. 
  • Kadayıfı ateşe alın. 
  • Ayrı kapta pekmez ve az suyu karıştırıp ısıtın.
  • Kadayıfı çevirin ve çevirirken sahanın altını yağlayın. 
  • Diğer tarafın pişmesine yakın pekmezi yavaşça gezdirip kadayıfın emmesini sağlayın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder