Vanilyalı Marmelatlı Sandviç Kurabiye Yapılışı, Marmelatlı Kurabiye Nasıl Yapılır, Reçelli Kurabiye Tarifi, Nefis Marmelatlı Kurabiye Tarifi ve diğer kurabiye tarifleri Şeften Yemek Tariflerinde...
Malzemeler: (14-15 adet kurabiye için)
- 120 gr oda ısısında yumuşamış margarin
- 200-220 gr un
- 50 gr çekilmis fındık
- 50 gr pudra sekeri
- 1,5-2 yemek kaşığı kadar krema
- 1 paket vanilya
- Doldurmak için reçel
- Oda ısısında iyice yumuşayan margarine, şeker, vanilya, fındık ve kremayı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar elinizle iyice karıştırın.
- Yağlı karışım iyice bulamaç gibi olduğunda unu yavaş yavaş ilave edin. Unun tamamını biranda ilave etmeyin. Hamurun kıvamı epey yumuşak kalacak. Ele yapışmayacak. Kulak memesi kıvamında olmalı.
- Hamur hazır olunca buzdolabı poşetine koyup en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Böylece hamurun içinde yağ donacak ve merdane ile açma sırasında daha elastik hale gelecek.
- Dinlenen hamuru az unlanan tezgahta merdane ile açın. İsterseniz şekilli kalıplarla istersenizde küçük çay bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz daireleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derece fansız olarak ön ısıtma yaptığınız fırında üzerleri çok fazla kızarmadan, kenarları hafif renk değiştirinceye kadar, yaklaşık 12-13 dakika pişirin. Tepside soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra ortalarını çıkardığınız kapakların üzerine bolca pudra şekeri serpin.
- Alt kısımlara bir miktar reçel sürüp pudra şekerli kapakları üzerlerine kapatın.
- Kurabiyeleri kapattıktan sonra yarı kısımlarına kadar çikolatalı sosada batırabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder