AFİLİ POĞAÇA YAPILIŞININ RESİMLİ ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN...
Daha önce yapıp paylaştığım bu tarifi günüm için kıymalı olarak hazırladım. Tabi ki süper oldu ve yine hiiç kalmadı.. Yapıp deneyenlere afiyet olsun... :)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
- 250gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2adet biber
- 2adet domates
- sıvıyağ
- tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik
Yapılışı;
- Maydanoz
- Tavada sıvıyağda doğranmış soğanlar ve biberler biraz kavrulur.
- Kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir. Suyunu salıp tekrar çekecek..
- Domatesler eklenir kavrulmaya devam edilir. Baharatlar,tuz ve maydanoz eklenir.
- Soğuduktan sonra poğaçaların içine kullanılabilir.
Poğaçaların Yapılışı:
- Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- Aldığı kadar un da ekleyelim azar azar.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtüp bir saat dinlendirelim.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile yuvarlak açalım. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürelim. dört bir yandan ortaya doğru büzelim.
- Ortasına iç harcımızdan koyup, sırayla yanlardan kapatalım.
- Avucumuzla şeklini sabitleyip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. (Sarısı yetmeyince beyazınıda sürdüm o da güzel oldu )
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar 30-35 dakika kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder