Malzemeler:
- Yarım paket margarin
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçi İçin;
- 3 elma
- İri çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Öncelikle iç harç hazırlanır.
- Elmalar soyulur rendelenir bir tencerede ceviz,tarçın ve şeker ilave edilerek biraz kavrulur.
- Hamur için olan malzemeler karıştırılır, yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 2 parçaya bölünür, 2-3mm kalınlığında açılır.
- Büyük çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.
- 5 yuvarlak hamur ucları üste gelecek şekilde dizilir.
- İç harçtan 1 yemek kaşığı kadar 2 yuvarlak parçaya koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
- Yapılan silindir bıçakla 2 parçaya bölünür. 2 adet gül elde edilir.
- Gül kurabiyenin alt kısmı elle sıkılaştırılıp düzeltilir, tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder