Kuzenimin düğünü için Çanakkale'ye gittiğimde, annemin misafirleri için annemle birlikte yaptığımız nefis pastamız, yemeye doymadık, gece yemeden uyayamadık =)
Malzemeler:
Kek için malzemeler;
- 1 yemek kaşığı ılık su
- 2 yumurta
- 75 gr şeker
- 1 paket vanilin
- 50 gr un
- 50 gr nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- kelepçeli kek kalıbı kullanılırsa süsleme aşaması daha rahat olur...
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt veye su şanti için
- Çilek
- Böğürtlenli çilekli hazır sos
Yapılışı:
- Kek için malzemelerimiz karıştırılır, çırpılır.
- 175-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kekimiz piştikten sonra soğuması beklenir. Bu arada böğürtlenli çilekli sos hazırlanır, çilekler yıkanır doğranır, krem şanti hazırlanır.
- Kekimizin alt tarafı üst olarak kullanılır taban daha düzgün olduğu için..
- Kelepçeli kalıpta kek ters çevrildikten sonra üzerine kremşanti sürülür.
- Çilekler dizilir.
- En üstede hazırladığımız ve soğumuş olan meyveli sos dökülür.
- Buzdolabında 1-2 saat bekledikten sonra kelepçe açılır ve nefis pastamız servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder