Malzemeler:
- 1,5 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı un
- 2 paket vanilya
- 50 gram margarin
Yapılışı:
- Tencereye un ve şeker koyulur karıştırılır.
- Süt yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır.
- Tencere ocağa alınır ve pişirmeye başlanır.
- Muhallebi koyulaşmaya başladığında vanilyalar eklenir.
- Muhallebimiz katılaştığında ocağın altı kapatılır, margarin eklenir ve eriyene kadar karıştırmaya devam edilir.
- Büyük dikdörtgen cam tepsiye bol bol hindistan cevizi serpilir muhallebi dökülür, üzerine yine hindistan cevizi serpilir. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra büyük kare dilimler kesilir arasına meyve koyulur ve lokumlar katlanıp dikdörtgen hale gelir ve servis edilir.
- Yada bisküviler kırılır ezilir, tepsiye serilir, üzerine muhallebi ve yine üzerine bisküvi serpilir. Yuvarlak tepsiye yapılıp ister sade isterseniz meyveli, pasta dilimi olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder