Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 125 g esmer şeker
- 125 ml light süt
- 100 g ceviz
- 2 adet elma (küp kesilmiş)
- 15 adet kuru kayısı (küp kesilmiş)
- 250 g kepekli un
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 10 g kabartma tozu
- 1 adet limon
Hazırlanışı:
- Fırınınızı 180 derece ısıtın. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Bu karışıma sütü ekleyin. Elmaların üzerine kararmaması için birkaç damla limon sıkın.Ceviz, elma, kayısı ve tarçını ekledikten sonra unu yavaşça ilave ederek mikserle karıştırın.
- En son kabartma tozunu ekleyip tam karıştığından emin olunca karıştırmayı sonlandırın. 40-45 dakika 180 derece önceden ısıttığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder